top of page

Amit érdemes rólunk tudni...

A KisKert születése

Vécsey Károly utca, nevezhetjük Széplak főutcájának is, hiszen a strandoló tömeg minden egyes nap itt vonul végig a Balatonpartra. Az utcában végig balatoni éttermek és strandcikket áruló üzletek sorakoznak. Ezek között bújt meg 25 évig a Kovács Vendéglő, amelyet a helyiek a magyaros konyhája és alacsony árai miatt kedveltek. A hely az igazi régmúlt balatoni éttermeket idézte, ám a tulajdonosok elfáradtak a sok évi munkában, így úgy döntöttek szeretnék kiélvezni a nyugdíjas éveiket és tovább adni az éttermen.

2018 őszén jött velünk szembe a lehetőség, hogy étterem tulajdonosok legyünk több mint 20 év szakmai tapasztalat után.

Néhány nap leforgása alatt vettük át az éttermet és kezdtünk bele a közös ötletelésbe, hogyan szeretnénk a saját stílusunkra alakítani mind az enteriőrt mind az étlap kínálatot. 

Koncepciónk már az elejétől kezdve az volt, hogy egy hangulatos, télen-nyáron üzemeltethető éttermet hozzunk létre, ahova a megújúlt balatoni gasztronómia kedvelői szívesen járnak. Ez mellett szerettük volna megmutatni, hogy az Ezüstparton is lehet  minőségi vendéglátást nyújtani.

“Hiszünk abban, hogy a minőségi vendéglátás vidéken illetve Siófokon is kifizetődő.„
IMG_6334.jpg
Ági és Szilárd
IMG_6795.jpg
IMG_6596 2.jpg

Amit kínálunk

Éttermünk 2019 májusában nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

A KisKert fókuszában a magyaros, kisvendéglős ételek állnak ám minden ételbe kerül egy kis csavar vagy újjítás, így adva azoknak jellegzetes stílust. Nem csak az ízekben, de tálalásban is igyekszünk a maximumot mutatni. Szívesen csípünk el egy-egy ötletet a fine-dining stílusból.

Minden nap házi készítésű frissítőkből, széles kínálatú, minőségi bor és pálinka lapból tudnak választani vendégeink, amelyeket a régióból szerzünk be.

Az étterem kialakítása során otthonos belső teret álmodtunk meg természet ihlette színekkel, ahol kényelmesen 30 vendégnek tudunk helyet biztosítani a hidegebb és a nyári  időszakban egyaránt, hiszen belső termünk légkondicionált.

A nyári időszak alatt egy 50 férőhelyes fedett kerthelyiséggel állunk rendelkezésre amit úgy alakítottunk ki, hogy a vendégeink a legnagyobb hőségben is kellemesen érezhessék magukat.

‟Fontos számunkra, hogy megmutassuk, mit tud a Balatoni vendéglátás.
Az gondoljuk, hogy több olyan étteremre lenne szükség, ahol a minőségre és nem a mennyiségre koncentrálnak.
A vendégek is sokat változtak az elmúlt években, egyre jobban igénylik a minőséget. Jelenleg csak a minőség az irány, ételben, italban és alapanyagban is.
Fontos, hogy az éttermek a  helyi hozzávalókból főzzenek és helyi italokat tartsanak az étlapon.„
bottom of page